Виплатили зарплату – що далі має зробити касир

У ДПС роз’яснили які операції виконує касир підприємства після виплати заробітної плати.

СКАЧАТИ зразок наказу про інвентаризацію

Виплатили зарплату – що далі має зробити касир

Відповідно до Положення про ведення касових операцій № 148 після закінчення виплат, пов’язаних з оплатою праці за видатковими відомостями касир має:

  • у видатковій відомості проти прізвища осіб, яким не здійснено виплату, поставити відбиток штампа або зробити напис «Депоновано»;
  • скласти реєстр депонованих сум;
  • у кінці видаткової відомості зазначити фактично виплачену суму та недоодержану суму виплат, звірити ці суми із загальним підсумком за видатковою відомістю і засвідчити напис своїм підписом;
  • здійснити запис у касовій книзі згідно з виписаним бухгалтерією видатковим касовим ордером на фактично видану суму за видатковою відомістю.

За матеріалами ЗІР

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Касова книга – бланк | зразок

Касова книга слугує для узагальнення обліку готівкових операцій за день. Як правильно вести касову книгу у бюджетній установі? Чим відрізняється ведення касової книги в електронному вигляді? З’ясуємо разом.
34714

Як вести касові операції

Хоча більшість розрахунків проводиться безготівково, окремі установи або за окремими операціями все ж проводять розрахунки готівкою. Розглянемо як проводити касові операції.
8116

Реєстрація РРО: оновлено реєстр

РРО – це сфера, в якій час від часу відбуваються зміни. І вони постійні. Процедура реєстрації звичайних РРО спростилася за останні роки. Про реєстрацію РРО – тема даної консультації.
6755

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді