Робота у вихідні дні: коли допускається законом

Залучення окремих працівників до роботи у вихідні дні допускається тільки з дозволу профспілки і лише у виняткових випадках, визначених законодавством та ч. 2 ст. 71 КЗпП.

Зразок повідомлення про прийняття працівника на роботу СКАЧАТИ

Робота у вихідні дні: коли допускається законом

А саме для:

  • відвернення або ліквідації наслідків стихійного лиха, епідемій, виробничих аварій;
  • відвернення нещасних випадків, які ставлять апід загрозу життя чи життєві умови людей;
  • виконання невідкладних робіт, від негайного виконання яких залежить у дальшому нормальна робота підприємства;
  • виконання невідкладних вантажно-розвантажувальних робіт з метою запобігання або усунення простою.

За матеріалами Держпраці

Робота у вихідні дні: коли допускається законом
Ірина Житковаголовний редактор Експертус Кадри
Баланс робочого часу — 2020 стане у пригоді, щоб правильно скласти графіки роботи на наступний рік та спланувати фонд заробітної плати. Дізнайтеся про можливе перенесення робочих днів у 2020 році та скачайте Баланс робочого часу на 2020 рік.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Норми робочого часу 2024 для «шестиденки»

Верховна Рада та Президент знов подовжили дію воєнного стану – тепер до 11 серпня 2024 року. Отже тримайте норми тривалості робочого часу та виробничий календар на 2024 рік для шестиденного робочого тижня. З’ясуйте, які норми діють під час воєнного стану.
17735

Норми робочого часу 2024 для «п’ятиденки»

Після подовження воєнного стану до 11 серпня 2024 року тримайте оновлений розрахунок норм тривалості робочого часу на 2024 рік. Норми робочого часу 2024 розраховані для п’ятиденного робочого тижня.
51717

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
12668

Гнучкий режим роботи

Гнучкий режим роботи може бути як тимчасовим, так і на постійній основі. Які особливості такого трудового розпорядку, як запровадити гнучкий режим роботи та вести облік робочого часу. Ці та інші пов’язані питання – у консультації.
9890

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді