Окремі видатки оплачуватимемо за новими КЕКВ

Окремі видатки оплачуватимемо за новими КЕКВ

Мінфін оновив інструкцію щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету. Так, за КЕКВ 2113 «Суддівська винагорода» виплачуватимуть суддівську винагороду за встановленими посадовими окладами, надбавку за вислугу років, доплату за перебування на адміністративній посаді в суді, доплату за науковий ступінь, доплату за роботу, що передбачає доступ до державної таємниці, допомогу на оздоровлення в розмірі посадового окладу під час надання щорічної відпустки, вихідну допомогу у разі виходу у відставку.

Як перерозподілити видатки за КЕКВ: покроковий алгоритм

За КЕКВ 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар» дозволили оплачувати продукти харчування з метою використання у навчальному процесі.

За КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)» дозволили оплачувати окремі послуги, що надають фізичні особи — підприємці, а також послуги розробки дизайну інформаційних стійок, президій, сцени, інших тимчасових споруд, кейтерингові послуги, послуги з технічного обслуговування і ремонту офісної техніки, послуги за проведення акредитаційної процедури та винагороду за організацію та проведення тендерів в інтересах замовників.

За КЕКВ 2800 «Інші поточні видатки» дозволили оплачувати витрати виконавчого провадження та витрати за державними деривативами та видатки, пов’язані із здійсненням правочинів з державними деривативами тощо.

Джерело: наказ Мінфіну «Про затвердження Змін до Інструкції щодо застосування

економічної класифікації видатків бюджету» від 27.10.2020 № 636

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
328520

Кошторис бюджетної установи – зразок складання та особливості

Кошторис – це головний плановий документ бюджетної установи. Без нього витрачання бюджетних коштів стає нецільовим. Тому складати кошторис бюджетної установи – важливий процес, за якого норми закону потрібно чітко дотримати, а всі витрати-доходи перерахувати.
162912

Довідка про зміни до кошторису

Як внести зміни до кошторису бюджетної установи: ➤ у яких ситуаціях вносити ➤ як змінювати кошторис ➤ у які строки ➤ довідка про зміни до кошторису - бланк ➤ зразок заповнення довідки про зміни до кошторису
72769

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді