На посади державної служби прийматимуть по-новому

На посади державної служби прийматимуть по-новому

7 показників, на які впливає зміна прожиткового мінімуму з 01.12.2020

Уряд змінив Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби. У ньому визначив, що тестування, розв’язання ситуаційних завдань та співбесіду проводитимуть за фізичної присутності кандидата у Центрі оцінювання/держоргані, в якому проходить конкурс, чи в іншому відповідно обладнаному приміщенні, яке визначає суб’єкт призначення/керівник державної служби.

Дистанційно (без фізичної присутності кандидата у зазначених приміщеннях) проводитимуть:

  • тестування на знання законодавства кандидатів на зайняття посад категорій «Б» і «В», які не належать до посад фахівців з питань реформ (кандидат використовуватиме комп’ютерну техніку — підключатиметься через особистий кабінет на Єдиному порталі вакансій державної служби);
  • співбесіду на зайняття посад категорій «А», «Б» і «В» (застосовуватимуть технічні засоби в режимі відеоконференції).

Відтепер спосіб проведення співбесіди, у т. ч. електронну платформу для комунікації дистанційно, зазначатимуть в умовах проведення конкурсу (тобто у додатках 1, 10—12 до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби).

Джерело: постанова КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 р. № 246 і від 22 липня 2016 р. № 448» від 18.11.2020 № 1139

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7079

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17379

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106811

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді