Рахунки для сплати ЄСВ

На сайтах ГУ Казначейств в областях уже розміщені файли з новими бюджетними рахунками, зарахування податків та зборів на які розпочнеться із 2 липня 2018 року.

Рахунки для сплати ЄСВ не стосуються рахунків із зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів, тож вони залишилися без змін.

Територіальні органи ДФС відкривають в органах Казначейства небюджетні рахунки за балансовим рахунком 3719 «Рахунок для зарахування коштів, які підлягають розподілу за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування» для зарахування та розподілу страхових коштів (п. 1 Положення про рух коштів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 12.02.2016 р. № 54).

Тож для зарахування ЄСВ у Казначействі та його територіальних органах відкривають небюджетні рахунки відповідному органу доходів і зборів винятково для обслуговування коштів ЄСВ (ч. 6 ст. 9 Закону № 2464).

У полях «Отримувач» і «Код отримувача» платіжки при сплаті ЄСВ указують орган ДФС та його код ЄДРПОУ. Код бюджетної класифікації вказувати не потрібно, адже ЄСВ не належить до доходів бюджету.

Про сплату ЄСВ читайте у матеріалі «Нарахування ЄСВ 2018 року: про зміни».

Нагадуємо!

20 червня – останній день подання звіту з ЄСВ.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
82653

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67739

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3693

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді