Оновлені вимоги до програмних РРО: що має знати бухгалтер

Оновлені вимоги до програмних РРО: що має знати бухгалтер

Як сформувати сертифікат електронної печатки для програмного РРО

Законотворці вирішили, що програмні РРО (ПРРО) повинні передавати до контролюючих органів по дротових/бездротових каналах зв’язку інформацію у формі:

  • електронних копій розрахункових документів;
  • електронних фіскальних звітів;
  • електронних фіскальних звітних чеків;
  • іншої інформації, необхідної для обліку роботи ПРРО фіскальним сервером контролюючого органу.

ПРРО та фіскальний сервер контролюючого органу мають одержувати в автоматичному режимі дані про електронні розрахункові документи від фіскального сервера контролюючого органу та передавати йому фіскальні звіти та електронні фіскальні звітні чеки.

Джерело: Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій» від 01.12.2020 № 1017-IX

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

КОРО: особливості застосування Книги обліку розрахункових операцій

Книги обліку розрахункових операцій (КОРО) ведуть установи при проведенні готівкових розрахункових операцій у визначених законодавством ситуаціях. Розглянемо коли їх бюджетній установі вести обов’язково, а коли можна обійтися й без них?
26257

Реєстрація РРО

РРО – це сфера, в якій час від часу відбуваються зміни. І вони постійні. Процедура реєстрації звичайних РРО спростилася за останні роки. Про реєстрацію РРО – тема даної консультації.
6990

Картка аналітичного обліку касових видатків

Облік касових і фактичних видатків в бюджетниій установі 2024 ➤ зразок картки аналітичного обліку касових видатків ➤ зразок картки аналітичного обліку фактичних видатків
24937

Касова книга – бланк | зразок

Касова книга слугує для узагальнення обліку готівкових операцій за день. Як правильно вести касову книгу у бюджетній установі? Чим відрізняється ведення касової книги в електронному вигляді? З’ясуємо разом.
36016

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді