Оновлено функції Єдиного державного реєстру

Державне підприємство «НАІС» оновило функціонал Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Є важливі зміни, які стануть в нагоді бухгалтерам.

єдр

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

ДП «НАІС» повідомляє, що створено функціонал для внесення даних «особа без громадянства» щодо ФОПа, засновника та бенефіціара.

Які ще зміни в ЄДР

  1. Додали можливість пошуку суб’єкта за номером заяви.
  2. Змінили відображення суб’єктів в основних таблицях — замість найменування відображають назву юрособи.
  3. Заборонили змінювати організаційно-правову форму під час реєстрації змін до відомостей про юрособу. Ця заборона не стосується зміни правової форми з «громадська спілка» на «громадська організація».
  4. Дозволено вносити дані про засновників-юридичних осіб пошуком, якщо ця юрособа перебуває в стані припинення.

Які недоліки усунули:

  • неможливості друкувати виписки за результатами реєстраційної дії щодо суб’єктів з великою кількістю відокремлених підрозділів, дії за якими провели у попередньому програмному забезпеченні ЄДР;
  • неможливості формувати витяг, якщо суб’єкту відмовили у проведенні реєстраційної дії через перевищення ліміту символів;
  • виникнення повідомлення «Не пройдена додаткова авторизація» під час затвердження прийому документів або реєстраційної дії;
  • некоректного відображення назви органу реєстрації користувача, який виконав прийом документів, якщо документи прийняв один користувач, а затвердив інший.

Нагадаємо, для отримання КЕП необхідно заповнити наступні документи:

  • реєстраційна картка;
  • додаток до реєстраційної картки – якщо КЕП треба для 2-х і більше осіб;
  • оригінал статуту або нотаріальна копія;
  • документи на посадових осіб, зокрема накази про призначення на посади та паспорти (більш детально інформацію про документи можна знайти на сайті Інформаційно-довідкового департаменту ДПС).

За інформацією ДП НАІС

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

 

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Державний бюджет 2024

Президент підписав Закон України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» від 09.11.2023 № 3460-ІХ (далі – Держбюджет 2024), який є основним фінансовим планом країни. Держбюджет-2024 набере чинності з 01.01.2024 р.
3380

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді