Змінювали місцезнаходження протягом бюджетного року: куди звітуватись

Платник ЄСВ зобов’язаний подавати звітність та сплачувати ЄСВ за основним місцем обліку у строки, порядку, встановленими центральним органом виконавчої влади.

Оновлена інструкція до КЕКВ: що змінили

Змінювали місцезнаходження протягом бюджетного року: куди звітуватись

У разі зміни суб’єктом господарювання протягом бюджетного року місцезнаходження, пов’язаного зі зміною адміністративного району, звітність про суми нарахованого єдиного внеску подається та сплачується до контролюючого органу, що відповідає новому місцезнаходженню.

При цьому відповідно до Порядку обліку платників ЄСВ № 1162 , після надходження з ЄДР відомостей про зміну місцезнаходження платника, або Заяви про взяття на облік платника ЄСВ за формою № 1-ЄСВ з приміткою «Зміни, що пов’язані з місцезнаходженням, місцем проживання», до Реєстру страхувальників вноситься запис про переведення на облік такого платника до контролюючого органу, що відповідає новому місцезнаходженню.

Дані про взяття платника на облік у контролюючому органі за новим місцезнаходженням передаються до ЄДР у день взяття на облік.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47647

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді