МОН визначило, як фінансуватимуть заклади фахової передвищої освіти у 2021 році

МОН визначило, як фінансуватимуть заклади фахової передвищої освіти у 2021 році


Міністерство освіти і науки України затвердило Умови прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2021 році. Визначило, що підготовку здобувачів освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра фінансуватимуть:

  • за рахунок видатків держбюджету у державних закладах освіти (держзамовлення) та за рахунок видатків місцевих бюджетів у державних та комунальних закладах освіти (регіональне замовлення);
  • за рахунок цільових пільгових державних кредитів;
  • за ваучерами;
  • за кошти фізичних та юридичних осіб.

У разі зарахування на навчання за кошти фізичних/юридичних осіб заклад освіти додатково укладає договір (контракт) з фізичною/юридичною особою, яка замовляє платну освітню послугу для себе або для іншої особи, беручи на себе фінансові зобов’язання щодо її оплати.

Джерело: наказ МОН «Про затвердження Умов прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2021 році» від 30.10.2020 № 1342

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3470

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2937

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді