Встановлено новий розмір додаткової винагороди військовослужбовцям

Уряд змінив свою Постанову від 28 лютого 2022 р. № 168, яка встановлює виплати військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану.

винагорода військовослужбовцям

Пошук по Класифікатору професій

Новий розмір доплати стосується військовослужбовців (визначених в Постанові №168):

  • Збройних Сил,
  • Служби безпеки,
  • Служби зовнішньої розвідки,
  • Головного управління розвідки Міністерства оборони,
  • Національної гвардії,
  • Державної прикордонної служби,
  • Управління державної охорони,
  • Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації,
  • Державної спеціальної служби транспорту,
  • осіб рядового і начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій,
  • осіб начальницького складу управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро та поліцейським.

Для них додаткова винагорода може бути збільшена відповідно до умов та розмірів, визначених Міністерством оборони, але не більше ніж до 50 000 гривень.

За яких умов командири можуть збільшувати винагороду військовим

Згідно з постановою Кабміну, виплати військовослужбовцям збільшуються, якщо вони:

«виконують бойові (спеціальні) завдання у складі органу військового управління, штабу угруповання військ (сил) або штабу тактичної групи до пункту управління оперативно-стратегічного угруповання військ включно (у тому числі поза районами ведення бойових (воєнних) дій), який здійснює оперативне (бойове) управління військовими частинами та підрозділами, що ведуть воєнні (бойові) дії на лінії бойового зіткнення на відстані виконання бойових (спеціальних) завдань військовою частиною (підрозділом, зокрема зведеним) першого ешелону оборони або наступу (контрнаступу, контратаки)».

Експерт порталу «Бухгалтерія для бюджету та ОМС» що регулярні грошові виплати військовослужбовцям можна розділити на дві частини:

  • перша – це традиційне грошове забезпечення, яке військові отримують відповідно до своєї посади, звання та вислуги років тощо. Це той заробіток, який вони мали й до 24 лютого 2022 року;
  • друга – щомісячна грошова винагорода, яка встановлена за ініціативою президента на період воєнного стану. І така винагорода може й перевищувати грошове забезпечення, в першу чергу, тих військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у бойових діях.

За матеріалами Кабміну

 

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Листок непрацездатності – порядок заповнення та зразок

Листок непрацездатності: ➤ лист непрацездатності – бланк ➤ лист непрацездатності – зразок заповнення ➤ інструкція заповнення ➤ листок непрацездатності – зміни 2024 року ➤ як правильно оплатити лікарняний за листком непрацездатності.
63931

Лікарняні 2024: нарахування та оплата

Лікарняні 2024 ✔ Розрахунок лікарняних ✔ Нарахування лікарняних ✔ Оплата лікарняних в 2024 році в Україні ✔ Приклад розрахунку лікарняних
97245

Розрахунок при звільненні – приклади

Розрахунок при звільненні: ► компенсація відпусток ►вихідна допомога ►оподаткування розрахунку ►аліменти у виплаті розрахункових при звільненні ► приклади на 2024 рік
130285

Як здійснити розрахунок заробітної плати старости: приклади

Староста – важлива посада в сучасних органах місцевого самоврядування. Дізнаємося, як розрахувати зарплату старости. Який староста має посадовий оклад, доплати й надбавки, оздоровчі, матеріальну допомогу. Закріпимо все на прикладі, що містить і бухгалтерські проведення.
17050

Утримання із заробітної плати – проводки

Нарахування заробітної плати в бюджетних установах включає проводки для відображення цих операцій в бухгалтерському обліку. Тож розповімо про проводки детальніше.
46782

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді