Повідомлення про прийняття на роботу: як правильно подавати

У ДПС пояснили яким чином роботодавець зобов’язаний подавати повідомлення про прийняття працівника на роботу згідно з нормами постанови КМУ № 413.

Зразок повідомлення про прийняття працівника на роботу СКАЧАТИ

Повідомлення про прийняття на роботу: як правильно подавати

Роботодавець зобов’язаний подавати повідомлення про прийняття працівника на роботу до ДПС за місцем обліку як платника ЄСВ за формою згідно з додатком до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.

Для цього можна використовувати наступні способи:

  • в електронній формі з дотриманням вимог законодавства щодо електронного документообігу та електронних довірчих послуг;
  • на паперових носіях разом з копією в електронній формі;
  • на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

Повідомленням про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації є відомості, отримані органами ДПС з ЄДР.

За матеріалами ЗІР

Повідомлення про прийняття на роботу: як правильно подавати
ЛЮДМИЛА КРАВЧЕНКО,керівник експертної групи Експертус Головбух
Ревізори уважно вивчають штатний розпис, коли перевіряють, чи законно установа нарахувала заробітну плату працівникам. Адже неправильно сформований штатний розпис завищує або занижує потреби установи у бюджетних коштах і як наслідок — бухгалтер допускає порушення.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19058

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17324

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді