Президент пропонує Раді подовжити воєнний стан та мобілізацію

Володимир Зеленський вніс на розгляд парламенту два законопроєкти про продовження строку дії воєнного стану та загальної мобілізації.

воєнний стан та мобілізація

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Як повідомляє народний депутат Ярослав Железняк, і воєнний  стан, і мобілізація «продовжуються з 19 лютого 2023 року на 90 діб».

Обидва законопроєкти 6 лютого має розглянути комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Нагадаємо, що не дивлячись на подовження воєнного стану Кабінет міністрів пропонує обмежити датою 1 липня 2023 року низку податкових пільг. Проєкт про зміни Податкового кодексу вже затверджено Урядом та передано на розгляд Ради.

З 1 липня будуть скасовані наступні пільги:

  • можливість для ФОПів та юридичних осіб бути платниками єдиного податку III групи із застосуванням ставки єдиного податку у розмірі 2% від суми доходу;
  • можливість для ФОПів-платників єдиного податку I та IІ груп не сплачувати єдиний податок; зупинення проведення документальних перевірок; зупинення перебігу окремих строків, визначених податковим законодавством та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи;
  • незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства тощо.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7213

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді