Нова структура в держадміністраціях

Нова структура в держадміністраціях

✔️ ПСП-2021: кому і як надавати

Урядовці оновили редакцію рекомендаційних переліків структурних підрозділів:

  • ОДА, Київської та Севастопольської МДА;
  • РДА, районної у м. Києві держадміністрації.

У них визначили питання, за якими структурні підрозділи держадміністрацій:

  • здійснюватимуть виконавчу владу;
  • забезпечуватимуть взаємодію та здійснюватимуть окремі повноваження ОМС.

Як і раніше, до складу держадміністрації входитиме служба у справах дітей та державний архів області/міста.

Джерело: постанова КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2012 р. № 606» від 28.12.2020 № 1336

Нова структура в держадміністраціях
ІРИНА ЧИГИР,головний редактор журналу «Головбух: Праця та зарплата»
Рік бухгалтера починається з нових показників мінзарплати і прожиткового мінімуму. Щомісяця відстежуйте, чи не порушили мінзарплатного правила. Контролюйте застосування ПСП. Пам’ятайте про мінімальний і максимальний страховий внесок. Виплати працівникам порівнюйте із граничними сумами, щоб не порушити соцстандартів і правильно оподаткувати.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7079

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17378

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106810

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді