Нові умови оплати праці держслужбовців податкових органів

Нові умови оплати праці держслужбовців податкових органівВаш безплатний доступ до курсів Вищої Школи Бухгалтерів

Урядовці затвердили:

  • схему посадових окладів держслужбовців податкових органів;
  • розмір надбавок до посадових окладів за спеціальне звання держслужбовців податкових органів;
  • порядок встановлення, призупинення, зменшення чи скасування держслужбовцям податкових органів надбавок за інтенсивність праці, виконання особливо важливої роботи, персональну кваліфікацію та виконання особистих ключових показників ефективності.

Якщо держслужбовцю присвоїли спеціальне звання, йому не виплачують надбавку за ранг державного службовця. Як і іншим держслужбовцям, йому встановлюватимуть надбавку за вислугу років на державній службі, за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків тимчасово відсутнього держслужбовця/за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків за вакантною посадою державної служби, премії тощо.

Джерело: постанова КМУ «Деякі питання оплати праці державних службовців податкових органів» від 28.12.2020 № 1346

Нові умови оплати праці держслужбовців податкових органів
ІРИНА ЧИГИР,головний редактор журналу «Головбух: Праця та зарплата»
Рік бухгалтера починається з нових показників мінзарплати і прожиткового мінімуму. Щомісяця відстежуйте, чи не порушили мінзарплатного правила. Контролюйте застосування ПСП. Пам’ятайте про мінімальний і максимальний страховий внесок. Виплати працівникам порівнюйте із граничними сумами, щоб не порушити соцстандартів і правильно оподаткувати.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7059

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17325

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106697

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді