Коли можлива зміна істотних умов в договорі про надання послуг з харчування ЗСУ

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
З 1 квітня Уряд розширив перелік ситуацій, за яких можлива зміна істотних умов державного контракту/договору щодо послуг з організації харчування ЗСУ.

зміна істотних умов в договорі про надання послуг з харчування ЗСУ

Калькулятор штрафів

Державні замовники, військові частини можуть змінити істотні умови державного контракту/договору щодо надання Збройним Силам послуг з організації харчування. Підставою для їх зміни є продовження у 2023 році строку виконання зобов’язань за цим державним контрактом/договором на строк, достатній для укладення нового державного контракту (договору), але не більше ніж на 90 днів. 

За державним контрактом/договором:

  • дозволили збільшити обсяг надання послуг та його суму/вартість;
  • заборонили збільшувати ціни:
    • за одиницю кожного окремого продукту харчування чи їх комплект, зазначених у каталозі;
    • за надання послуг з організації харчування.

Ці новації запроваджені постановою КМУ «Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 335» від 30.03.2023 № 284, яка чинна з 01.04.2023.

 

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Толеранс в договорах про закупівлю

Іноді сторонам договору важко точно визначити кількість чи об›єм поставленого товару. У такій ситуації постачальник просить застосувати в договорі про закупівлю толеранс. Чи не буде це порушенням Закону про закупівлю?
7872

Продовження договору про закупівлю: як правильно

Треба провести дозакупівлю наприкінці року? Прочитайте 5 умов, коли можна продовжити дію договору про закупівлю на 20%, і готові рішення для 8 ситуацій, у яких можуть виникнути складнощі. Дізнайтеся, як довести законність зміни умов договору і яка відповідальність, якщо вимоги законодавства порушені
3879

Додаткова угода до договору про публічні закупівлі: види та зразки

Договорів не буває навіки. Тим більше в сучасних економічних реаліях. Уклавши договір навіть після проведення відкритих торгів через систему Prozorro може постати питання про зміну його умов. Додаткова угода до договору про публічні закупівлі – це шлях до зміни умов. Це може бути зміна істотних умов договору закупівлі, зміна ціни або додаткова угода на зменшення обсягів закупівлі. Як і коли її можна укласти та подати інформацію у даній консультації.
31267

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді