Держслужбовці і особи ОМС можуть працювати до 70-річного віку

Держслужбовці і особи ОМС можуть працювати до 70-річного віку

Народні обранці вирішили, що за рішенням суб’єкта призначення у зв’язку з потребами служби держслужбовця за його згодою можуть залишити на державній службі після досягнення 65-річного віку. Рішення про продовження строку перебування на державній службі суб’єкт призначення прийматиме щороку, але не більш як до досягнення держслужбовцем 70-річного віку. Вихідну допомогу такому держслужбовцю виплачуватимуть одноразово за його бажанням у разі досягнення 65-річного віку або припинення державної служби за її продовження.

Ваш безплатний доступ до курсів Вищої Школи Бухгалтерів

Термін перебування на службі в ОМС може бути продовжено, але не більш як на п’ять років за рішенням сільського, селищного, міського голови, голови районної, районної у місті, обласної ради. Рішення про продовження строку перебування на службі в ОМС голова відповідної ради прийматиме щороку, але не більш як до досягнення посадовою особою місцевого самоврядування 70-річного віку.

Джерело: Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо зняття вікових обмежень для роботи на державній службі» від 16.12.2020 № 1086-IX

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7080

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17380

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106811

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді