Заперечення до акта перевірки: як подається

Законом № 466 закріплено повноваження Комісії контролюючого органу з питань розгляду заперечень та змінено строки для подачі заперечень до акта перевірки та/або додаткових документів і пояснень.

Організація роботи бухгалтерської служби - спробувати БЕЗПЛАТНО

Заперечення до акта перевірки: як подається

Матеріалами перевірки, у разі їх подання платником податку, розглядаються комісією з питань розгляду заперечень, яка є постійно діючим колегіальним органом контролюючого органу. Склад комісії та порядок її роботи затверджуються наказом керівника контролюючого органу

Розгляд матеріалів перевірки здійснюється протягом 10 робочих днів, що настають за днем отримання заперечень до акта перевірки.

У разі отримання від платника податків заперечень до акта перевірки або додаткових документів і пояснень, контролюючий орган зобов'язаний повідомити платника податків про місце і час проведення розгляду матеріалів перевірки.

Таке повідомлення надсилається платнику податків протягом двох робочих днів з дня отримання від нього заперечень, але не пізніше ніж за чотири робочі дні до дня їх розгляду.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8642

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19101

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді