Залишки коштів на рахунках місцевих бюджетів зросли майже на 50%

Мінфін у травні забезпечив перерахування з держбюджету 15,8 млрд грн трансфертів до місцевих бюджетів.

залишки коштів на рахунках місцевих бюджетів

Калькулятор стажу

У травні 2023 року Міністерство фінансів забезпечив перерахування міжбюджетних трансфертів місцевим бюджетам в обсязі 15,8 млрд грн, що становить 87,2 % від передбачених розписом асигнувань.

Було перераховано:

  • базову дотацію перераховано в сумі 2,4 млрд грн, або 100 % до розпису асигнувань;
  • додаткові дотації перераховано в сумі 2,2 млрд грн, або 100 % до розпису асигнувань.

У розпорядженні органів місцевого самоврядування територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, або тимчасово окупованих територій у травні залишилась реверсна дотація в обсязі 242 млн грн.

Залишки коштів на рахунках місцевих бюджетів та бюджетних установ за січень-травень 2023 року збільшились на 52,6 млрд грн і станом на 01.06.2023 становлять 168 млрд гривень.

За рахунок цих ресурсів органи місцевого самоврядування і надалі мають можливість забезпечувати фінансування першочергових потреб на місцевому рівні.

За інформацією Мінфіну

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4203

Облік внесків до статутного капіталу комунальних підприємств ОТГ

Облік внесків до статутного капіталу КП – що буде в обліку та фінансовій звітності, як обліковується вартість внеску на дату його здійснення та на дату балансу. Ці та інші питання – у даному огляді.
26449

Казначейське обслуговування бюджетників

Під час обслуговування місцевих бюджетів органи Казначейства діють за чітко встановленим порядком. Дотримуватися цього порядку мають і установи, якщо хочуть вчасно отримати кошти. Опишемо докладно всі складові казначейського обслуговування місцевих бюджетів.
13547

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1929

Як підготувати бюджетний запит на 2025 рік

Бюджетний запит – це початок циклу щорічного бюджетного процесу. Як його готувати при складанні проєктів місцевих бюджетів, якими правилами та нормативними документами керуватися, про інструкцію з підготовки бюджетних запитів, типовий перелік результативних показників, типові недоліки підготовки бюджетних запитів – питання даного огляду.
26253

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді