Перша та друга квитанція до е-звітності: як це працює

Суб’єкт господарювання  надіслав декларацію в останній день терміну для подання звітності. Отримання першої квитанції ще не означає, що звітність Вами подана.

Чи знаєте ви, як завершити ревізію на свою користь? ►►► Пройдіть тест✔️

Перша та друга квитанція до е-звітності: як це працює

Саме друга квитанція є підтвердженням про прийняття (реєстрацію) в контролюючому органі електронного документа. Друга квитанція також може бути повідомленням про неприйняття декларації з зазначенням причин такого неприйняття.

Якщо, у нашому випадку, друга квитанція отримана вже після терміну, то датою прийняття декларації вважається дата та час, зазначені у першій квитанції.

Якщо автором надіслано до контролюючих органів кілька примірників одного електронного документа (у разі виправлення, неотримання першої квитанції тощо), оригіналом вважається е-документ, надісланий до контролюючих органів останнім до закінчення граничного строку, встановленого законодавством для подання такого документа.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47632

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді