Припинення Централізованої бухгалтерії через поділ: 5 кроків, щоб запустити процедуру

ПІДКАЖЕМО: ✔️ хто видає наказ про припинення ЦБ та що у ньому потрібно вказати ✔️ кого включити до комісії з реорганізації та які повноваження їй визначити ✔️ як створити комісію з передачі майна та який порядок роботи їй затвердити

Припинення Централізованої бухгалтерії через поділ: п’ять кроків, щоб запустити процедуру

У процесі автономізації бухобліку закладів освіти централізована бухгалтерія управління освіти (далі — ЦБ), якому вони підпорядковані, передає на їхній баланс активи, зобов’язання та капітал.

Після цього ЦБ як балансовий відокремлений структурний підрозділ управління освіти без статусу юридичної особи (далі — ЮО), припинятиме свою діяльність. Тобто ЦБ у процесі припинення діяльності доведеться пройти той самий шлях, який проходять бюджетні установи як ЮО в результаті їхньої реорганізації, зокрема, через поділ (ч. 1 ст. 104 ЦК).

Ця процедура складається з етапів, які визначають статті 104–106 ЦК. Розглянемо п’ять організаційних кроків, які запускають процедуру припинення ЦБ через поділ і передують процедурі передачі закладам освіти активів, зобов’язань і капіталу.

Детальніше ►►►

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24265

Інвентаризація основних засобів: порядок проведення

В бюджетних установах щороку проводиться інвентаризація основних засобів та інших необоротних матеріальних активів (ІНМА) . Вона підтверджує достовірність бухгалтерського обліку і фінзвітності бюджетних установ. Розглянемо, коли і як її проводити.
29585

Акт приймання-передачі транспортного засобу

Коли установа безоплатно отримує чи передає авто, здає його в оренду, відправляє або забирає з ремонту тощо, вона складає акт приймання-передачі транспортного засобу. Форми актів різняться залежно від мети передачі транспортного засобу. Розглянемо, у яких випадках і за якою формою складати ці акти.
54896

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді