Перевірки інспекторами праці: встановлено штрафи за недопуск

Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін щодо запобігання надмірному тиску на суб'єктів господарювання заходів державного нагляду за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення".

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

Перевірки інспекторами праці: встановлено штрафи за недопуск

Законом удосконалено порядок здійснення держконтролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, підвищення його ефективності, зменшення фінансового навантаження на суб’єктів господарювання.

Відповідні зміни внесено до КЗпП, Закону «Про зайнятість населення» та деяких інших законодавчих актів.

Цими змінами:

  • розмежовано державний, внутрішній та громадський контроль за додержанням законодавства про працю;
  • уточнено підстави для притягнення до відповідальності за недопущення до проведення перевірки, створення перешкод у її проведенні;
  • визначено граничні строки накладення фінансових санкцій за порушення законодавства про працю та зайнятість населення та винесення контролюючим органом припису при першому вчиненні правопорушення;
  • встановлено адміністративну відповідальність посадових осіб органів державного нагляду за винесення приписів, розпоряджень, податкових повідомлень-рішень, вимог та рішень про накладення фінансових стягнень, що скасовані в адміністративному чи судовому порядку тощо.

За матеріалами ВРУ

Перевірки інспекторами праці: встановлено штрафи за недопуск
АЛЛА ВОЛОВЕНКО,експерт Експертус Головбух
У 2021 році інформацію про ПДФО, військовий збір та ЄСВ показуйте в одному звіті. Пояснимо, як правильно її заповнити, коли вперше подавати та що змінити в своїй роботі.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8919

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
20373

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді