Електронні трудові книжки: підготуйтеся завчасно

Не поспішайте видавати трудові книжки працівникам. Їх доведеться відсканувати й передати скани на портал ПФУ.

аудит

Перш ніж сканувати, проведіть аудит трудових книжок. Перевірте:

1Чи збігається кількість трудових із кількістю працівників.Електронні трудові книжки: підготуйтеся завчасно
2Чи немає серед трудових книжок підробок.Електронні трудові книжки: підготуйтеся завчасно
3Чи збігається з паспортом інформація на титульному аркуші про ПІБ і дату народження.Електронні трудові книжки: підготуйтеся завчасно
4Чи правильно внесли записи про зміну прізвища, імені та по батькові.Електронні трудові книжки: підготуйтеся завчасно
5Чи правильно внесли записи про роботу, чи є виправлення та закреслення, чи є всі записи про звільнення з попередніх місць роботи.Електронні трудові книжки: підготуйтеся завчасно
6Чи правильно внесли записи про заохочення та нагородження, чи немає закреслень, чи засвідчені записи печатками.Електронні трудові книжки: підготуйтеся завчасно

Навіть якщо передали сканкопію трудової до ПФУ, зберігайте в себе скан чи принаймні паперову копію. Знадобиться для розрахунку страхового стажу в «перехідний» період.

Опануйте нові норми, про які ми розповіли у цій статті. Ми обов’язково повернемося до теми паперових та електронних трудових, коли Кабмін затвердить новий порядок ведення трудових книжок, а ПФУ — довгоочікуваний порядок передання сканкопій.

Що ще потрібно буде зробити - у статті

Електронні трудові книжки: підготуйтеся завчасно
ІРИНА ЧИГИР,головний редактор журналу «Головбух: Праця та зарплата»
Держпраці вже стільки разів змінювала правила перевірок, що навіть не знаєш, чому вірити. Ще більше все заплутав карантин. Ми зібрали найпопулярніші чутки про те, чи перевірятимуть у 2021 році інспектори праці роботодавців і які саме контрольні заходи вони планують.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4271

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24261

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді