Конкурс на держслужбу: Уряд вніс зміни до Порядку проведення

Уряд прийняв постанову КМУ «Про внесення змін до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби».

Бюджетні новації — 2021

Конкурс на держслужбу: Уряд вніс зміни до Порядку проведення

Проектом акта врегульовується питання щодо дії укладених контрактів на період дії карантину, оголошення конкурсів на посади, що обіймають особи, з якими укладені контракти на період дії карантину, а також вирішення інших питань у перехідний період.

Також акт вносить зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, а саме:

  • можливість проведення співбесіди з метою визначення керівником держслужби переможця конкурсу дистанційно в режимі відеоконференції;
  • можливість брати участь членами конкурсних комісій у її засіданнях дистанційно в режимі відеоконференції;
  • зменшення кількості кандидатур, які визначаються Комісією з питань вищого корпусу державної служби та конкурсною комісією, для обрання керівником держслужби переможця конкурсу, з п’яти осіб на три особи;
  • інші зміни технічного характеру.

За матеріалами Урядового порталу

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7080

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17381

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106818

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді