Рентна плата за спецвикористання лісу: особливості сплати

У зв’язку з внесенням змін до ПКУ Законом № 466, а також до БКУ Законом № 907-ІХ справляння рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів у 2021 році має деякі особливості.

Вносимо зміни у штатні розписи у зв’язку з підвищенням посадових окладів

Рентна плата за спецвикористання лісу: особливості сплати

Відповідно до пункту 256.3 ПКУ скасовано диференціації ставок Рентної плати за розрядами.

Умови спеціального використання лісових ресурсів визначено Порядком № 761 із змінами, згідно з якими спеціальне використання лісу здійснюється на підставі лісорубного або лісового квитків. Лісовий квиток видається щороку на підставі лімітів використання лісових ресурсів під час заготівлі другорядних лісових матеріалів за формою, наведеною у додатку 2 до Порядку № 761.

Лісокористувачі щокварталу складають податкову декларацію з Рентної плати та сплачують рівними частинами від суми Рентної плати, зазначеної в отриманих лісорубних квитках, протягом 10 календарних днів після закінчення граничного строку подання податкової декларації.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як сплачувати рентну плату за свердловину на балансі ОМС

Орган місцевого самоврядування, наприклад місцева рада чи її виконком, має на власному балансі артезіанську свердловину з видобутку питної води. Постає питання, а чи сплачується рентна плата за свердловину та чи потрібні якісь дозволи? Знайдемо відповідь на це цікаве питання.
3070

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді