Податок за користування лісом: за якими ставками сплачується

До доходу загального фонду державного бюджету та місцевих бюджетів належить Рентна плата, яка перераховується платниками на рахунки, відкриті в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів.

Оплата праці в умовах посткарантину - спробувати БЕЗПЛАТНО

Податок за користування лісом: за якими ставками сплачується

А саме:

  • 37% Рентної плати - до загального фонду державного бюджету;
  • 37% Рентної плати - до загального фонду місцевих бюджетів;
  • 26% Рентної плати - до спеціального фонду державного бюджету.

Платники Рентної плати обчислюють суму Рентної плати наростаючим підсумком з початку року та складають податкові декларації за формами, затвердженими Наказом Мінфіну № 719.

Забезпечення ефективного контролю доходів місцевих бюджетів (37%) від Рентної плати може бути здійснене складанням платниками такої Рентної плати окремих додатків до податкової декларації з Рентної плати, в яких податкові зобов’язання самостійно «розподілені» платниками між бюджетами адміністративно-територіальних одиниць, які повністю або частково розташовані в межах території лісової ділянки.

За матеріалами ДПС

Податок за користування лісом: за якими ставками сплачується
ЛЮДМИЛА КРАВЧЕНКО,керівник експертної групи Експертус Головбух
Що робити, коли премія припадає на період відрядження?

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як сплачувати рентну плату за свердловину на балансі ОМС

Орган місцевого самоврядування, наприклад місцева рада чи її виконком, має на власному балансі артезіанську свердловину з видобутку питної води. Постає питання, а чи сплачується рентна плата за свердловину та чи потрібні якісь дозволи? Знайдемо відповідь на це цікаве питання.
3071

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді