НАДС: конкурсну процедуру для держслужбовців удосконалять

Під час засідання Координаційної ради з питань реформування держуправління обговорили ряд важливих питань, що стосуються розвитку державної служби. Зокрема, реформування Комісії з питань вищого корпусу державної служби  та відновлення конкурсів.

Ваш безплатний доступ до курсів Вищої Школи Бухгалтерів

НАДС: конкурсну процедуру для держслужбовців удосконалять

Так, Голова НАДС Наталія Алюшина розповіла, що, готуючись до відновлення конкурсів, НАДС:

  • переналаштовано career.gov.ua,
  • оновлено тести на знання законодавства,
  • напрацьовано низку методичних рекомендацій як для служб управління персоналу, так і для кандидатів.

Крім цього, внесені зміни до порядку проведення конкурсного відбору, передбачена можливість дистанційного проведення тестування, а також співбесід з кандидатами в режимі відеоконференції.

Але найбільш посилена увага наразі, за словами Наталії Алюшиної, до роботи Комісії з питань вищого корпусу державної служби. Серед пропозицій щодо удосконалення роботи Комісії, зокрема розглядається можливість проведення тестування, перевірки володіння іноземною мовою, а також оцінювання м'яких навичок за допомогою розв'язання ситуаційних завдань.

Крім того, пропонується удосконалити форму резюме, розширити шкалу оцінювання та запровадити поріг проходження кандидатів до наступного етапу, відповідно за кількістю балів.

За матеріалами Урядового порталу

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7081

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17381

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106821

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді