Для роботи на деокупованих територіях створюється резерв медпрацівників

Уряд затвердив Порядок створення резерву працівників сфери охорони здоров’я для роботи на деокупованих територіях.

Резерв медпрацівників для роботи на деокупованих територіях

Пошук по Класифікатору професій

Затверджений Порядок визначає механізм створення такого резерву та ведення інформаційної (автоматизованої) системи. 17 жовтня 2023 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка дозволить забезпечити медичні заклади державної та комунальної форм власності, які відновлять роботу на деокупованих територіях, лікарями та медсестрами/медбратами. 

З цією метою запрацює інформаційна система «Резерв працівників сфери охорони здоров’я для роботи на деокупованих територіях України». Користувачами стануть медпрацівники, зареєстровані у ній і зараховані до резерву. Кожен медик матиме особистий кабінет, тобто профіль, за допомогою якого зможе обмінюватися документами та інформацією з іншими користувачами.

Система взаємодіятиме з іншими інформаційними системами та державними електронними інформаційними ресурсами, зокрема, з:

  • Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;
  • Єдиною державною електронною базою з питань освіти — для отримання відомостей про фаховість медпрацівників.

У системі також міститиметься інформація про потребу в працівниках, зокрема в: Автономній Республіці Крим, м. Севастополь, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях тощо.

Завдання щодо створення цієї системи покладено на МОЗ. Власником системи, зокрема її програмного забезпечення, є держава в особі Міністерства охорони здоров'я. Обробка і захист інформації, що міститиме система, здійснюється відповідно до законодавства про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах та про захист персональних даних.

Нагадаємо, Національна служба здоров’я опублікувала розміри середньої зарплати лікарів та медичного персоналу у першому кварталі 2023 року.

Джерело: офіційний сайт МОЗ

Затверджений Порядок визначає механізм створення такого резерву та ведення інформаційної (автоматизованої) системи.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3475

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14871

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді