Несвоєчасна реєстрація ПН/РК: з якої дати починається відлік для штрафів

Відповідно до ПКУ реєстрація ПН/РК у ЄРПН повинна здійснюватися з урахуванням граничних строків, встановлених ст. 201 ПКУ.

Ваш безплатний доступ до курсів Вищої Школи Бухгалтерів

Несвоєчасна реєстрація ПН/РК: з якої дати починається відлік для штрафів

У разі порушення таких строків застосовуються штрафні санкції, передбачені ст. 120 ПКУ в залежності від кількості календарних днів порушення терміну реєстрації.

Згідно зі ст. 113 ПКУ граничні строки застосування штрафів до платників відповідають строкам давності для нарахування податкових зобов’язань, визначеним ст. 102 ПКУ.

Отже, відлік строку давності для застосування штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію або відсутність реєстрації ПН/РК до податкової накладної в ЄРПН починається з дня вчинення відповідного правопорушення.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді