НАЗК удосконалило Базу знань щодо декларування та конфлікту інтересів

Національне агентство з питань запобігання корупції запустило оновлену Базу знань.

Удосконалено Базу знань НАЗК

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Що оновлено та удосконалено в Базі знань НАЗК:

  • сучасний дизайн, його розроблено на основі клієнтського досвіду та побажань користувачів;
  • удосконалено пошукову систему – тепер результати пошуку ставатимуть точнішими;
  • відтепер База знань підтримує версійність та історичність, зокрема:
    • у розділі «Декларування» можна переглянути чинні роз’яснення з заповнення декларацій, а також повернутись до тих, які втратили чинність;
    • подальші зміни та доповнення до роз’яснень, які НАЗК вноситиме на основі законодавчих змін та запитів користувачів, вноситимуться до Бази знань із забезпеченням можливості перегляду попередніх редакцій роз’яснень. Це допоможе тим, хто відстежує зміни, які відбуваються в процесі зміни правил декларування, конфлікту інтересів тощо, а також громадським активістам, які переглядатимуть декларації публічних службовців за попередні звітні періоди;
    • в деяких роз’ясненнях тепер можна буде переглянути відеоінструкції. Наразі це стосується попередніх версій роз’яснень про декларування, проте надалі відеоінструкції можуть з’являтись і в інших розділах;
    • покращено можливість залишати відгуки та зауваження про кожен окремий пункт роз’яснень. Користувачі можуть поставити йому оцінку від 1 до 10 та залишити коментар про причину тієї чи іншої оцінки. Хоча раніше система відгуків також існувала, проте оновлена система дозволить ефективніше аналізувати якість зворотного зв’язку. Відгуки користувачів можуть безпосередньо впливати на функціонал Бази знань та зміст роз’яснень.

НАЗК нагадує, в Базі знань можна знайти відповіді на поширені питання з приводу:

  • декларування;
  • конфлікту інтересів;
  • технічних помилок в реєстрах НАЗК;
  • рекомендації для викривачів корупції, політичних партій та уповноважених осіб з питань запобігання корупції. 

Джерело: офіційний сайт НАЗК

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7014

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування триває до 31 березня 2024 року, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66050

Електронна декларація – хто подає

⚡️Після відновлення декларування подання електронних декларацій триває до 31 березня 2024 року. Подання декларції – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій статті.
90336

Декларація про доходи

Податкова декларація про майновий стан і доходи – за якою формою звітувати у 2024 році за 2023 рік.⚡️Знайдете тут зразок заповнення декларації про доходи та рекомендації для отримання податкової знижки.
57760

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді