“Працювало за трудовими договорами” в 4ДФ: як правильно розрахувати кількість

Податківці пояснили яку кількість працівників слід зазначати у рядку «Працювало за трудовими договорами» у додатку 4ДФ до Розрахунку, якщо в окремому місяці звітного кварталу кількість працівників змінювалась у зв’язку із прийняттям та звільненням з місця роботи.

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

“Працювало за трудовими договорами” в 4ДФ: як правильно розрахувати кількість

Навпроти напису «Працювало за трудовими договорами» у рядку 04 додатка 4ДФ проставляється кількість працівників, що працюють за трудовими договорами (контрактами) у звітному періоді, по яких здійснюється нараховування доходу за ознакою «101».

При цьому, якщо наприклад, станом на 01 квітня поточного року за трудовими договорами працювало 30 осіб, а протягом звітного місяця одна особа звільнилась, дві особи були прийняті на роботу, то фактично протягом звітного місяця працювало 32 особи.

Таким чином, якщо в окремому місяці звітного кварталу кількість працівників змінювалась у зв’язку із прийняттям та звільненням з місця роботи, то у рядку 04 «Працювало за трудовими договорами» додатка 4ДФ слід зазначати максимальну кількість працівників, які фактично працювали за трудовими договорами протягом такого звітного місяця.

За матеріалами ЗІР

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді