Кабмін планує розширити повноваження НАЗК

Уряд розгляне законопроєкт щодо відповідальності за порушення (майбутнього) закону про лобіювання.

Кабмін планує розширити повноваження НАЗК

Калькулятор штрафів

Про це повідомив перший заступник голови Податкового Комітету Ярослав Железняк. За його словами, 22 грудня Кабмін має схвалити законопроєкт, який передбачає відповідальність за порушення (майбутнього) закону про лобіювання:

  • доповнення адміністративних стягнень забороною здійснення лобіювання;
  • настання відповідальності за здійснення лобіювання без реєстрації;
  • відповідальність за несвоєчасне подання звіту субʼєктом лобіювання, подання завідомо недостовірних відомостей субʼєктом лобіювання до Реєстру прозорості;
  • вчинення дій чи прийняття рішень в умовах конфлікту інтересів під час лобіювання. 

Для цього передбачено розширення повноважень працівників НАЗК шляхом надання їм повноважень щодо складання протоколів за наведеними статтями.

Нагадаємо, НАЗК змінює підхід до відбору та перевірок декларацій.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронна декларація – заповнення

З 11 жовтня 2024 року набула чинності оновлена форма електронної декларації. Оновлене й повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
68490

Електронна декларація – хто подає

❗️Подання електронної декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ. Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану, яка її форма з 11 жовтня 2024 року та які штрафи передбачено – у нашій консультації.
91224

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7644

Декларація про доходи

Податкова декларація про майновий стан і доходи – за якою формою звітувати у 2024 році за 2023 рік.⚡️Знайдете тут зразок заповнення декларації про доходи та рекомендації для отримання податкової знижки.
58177

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді