Як застосовувати під час закупівель нове санкційне рішення РНБО

Мінекономрозвитку роз’яснило, до кого і як застосовувати санкції, запроваджені новим рішенням РНБО «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» від 21.06.2018 (далі — Рішення).

Уточнений перелік іноземних фізичних та юридичних осіб, юридичних осіб, які знаходяться під контролем іноземної юридичної особи чи фізичної особи — нерезидента, до яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції), у т. ч. у яких заборонено закуповувати товари, роботи та послуги для потреб держави, наведений у додатках 1 і 2 до Рішення.

Тож Мінекономрозвитку додатково до листа від 19.06.2018 № 3304-04/26252-07 нагадало замовникам, що під час закупівель товарів, робіт і послуг вони мають враховувати вимоги Закону України «Про санкції» від 14.08.2014 № 1644-VII та Рішення.

Зокрема, під заборону закупівлі і використання державними органами, підприємствами, установами і організаціями потрапили такі програмні продукти, як «Система управління бюджетною установою Афіна», «Система управління бюджетною установою jSolutions», «Система управління бюджетною установою jПарус», «Комплексна система автоматизації управління бюджетною установою Парус-Бюджет, версія 8».

Лист Мінекономрозвитку від 07.09.2018 № 3304-04/39245-06

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1215

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4815

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4259

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35738

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді