Неподання єдиної звітності: які штрафи передбачає закон

За неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою єдиної звітності накладаються штрафи, передбачені за порушення порядку подання інформації про фізосіб-платників податків, у розмірах та порядку, встановлених ст. 119 ПКУ.

Об'єднана звітність: коли і як подавати податковий розрахунок «Довідковий»

Неподання єдиної звітності: які штрафи передбачає закон

А саме:

  • неподання, подання з порушенням встановлених строків, подання не в повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності, якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення або збільшення податкових зобов'язань платника податку, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень;
  • ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 2040 гривень.

При цьому за вчинені порушення, впродовж дії карантину, штрафні санкції не застосовуються.

Передбачені цим пунктом штрафи не застосовуються у випадках, якщо недостовірні відомості або помилки в податковій звітності про суми доходів, нараховані на користь платника податків, суми утриманого з них податку, а також суми, нараховані фізособам за товари (роботи, послуги), виникли у зв'язку з виконанням податковим агентом вимог пункту 169.4 статті 169 ПКУ та були виправлені відповідно до вимог статті 50 ПКУ.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді