Регістри бухобліку: Мінфін перегляне форми та порядок застосування

Уряд розгляне проект наказу Мінфіну стосовно затвердження змін до Методичний рекомендацій про застосування регістрів бухгалтерського обліку.

Організація роботи бухгалтерської служби - спробувати БЕЗПЛАТНО

Регістри бухобліку: Мінфін перегляне форми та порядок застосування

Проект наказу уточнює, що ці методрекомендації не поширюватимуться як на бюджетні установи, так і на банки та підприємства які відповідно до законодавства складають фінансову звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності.

Також за новим проектом регістри бухгалтерського обліку можуть бути складені у паперовій або в електронній формі та повинні будуть мати наступні реквізити:

  • назву форми;
  • найменування підприємства;
  • період реєстрації господарських операцій;
  • одиницю виміру;
  • посади осіб, власні імена, прізвища і підписи або інші дані, що дають змогу ідентифікувати осіб, які брали участь у їх складанні.

Крім того, змінами передбачається надання права підприємствам, з урахуванням особливостей своєї діяльності і технології обробки облікових даних, додатково розробляти власні облікові регістри, з урахуванням умов наявності в них обов’язкових реквізитів.

За матеріалами Мінфіну

Регістри бухобліку: Мінфін перегляне форми та порядок застосування
ІВАН ЛЕВАДСЬКИЙ,експерт з питань бухгалтерського обліку та оподаткування, Київ
Бюджетний кодекс зазнав змін, які діятимуть з 2021 року. Але про них варто знати уже сьогодні.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24267

Інвентаризація основних засобів: порядок проведення

В бюджетних установах щороку проводиться інвентаризація основних засобів та інших необоротних матеріальних активів (ІНМА) . Вона підтверджує достовірність бухгалтерського обліку і фінзвітності бюджетних установ. Розглянемо, коли і як її проводити.
29586

Акт приймання-передачі транспортного засобу

Коли установа безоплатно отримує чи передає авто, здає його в оренду, відправляє або забирає з ремонту тощо, вона складає акт приймання-передачі транспортного засобу. Форми актів різняться залежно від мети передачі транспортного засобу. Розглянемо, у яких випадках і за якою формою складати ці акти.
54897

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді