Е-кабінет платника податків: зміни та новації

Мінфін повідомляє: з 21 травня зміниться порядок функціонування Електронного кабінету. Новації передбачає Наказ Мінфіну №159 від 18.03.2021.

Бухгалтерські калькулятори - онлайн розрахунок

Е-кабінет платника податків: зміни та новації

До найважливіших змін відносяться:

1) Можливість листування в електронній формі з контролюючими органами та подання звітності в е-вигляді для платників, що подали заяву про бажання використання такого методу звітності. Також Наказом затверджено форму такої заяви.

2) Врегульовано питання щодо повідомлення про виявлені технічні або методологічні помилки чи технічний збій в роботі Електронного кабінету із зазначенням дати та часу їх початку та повідомлення про їх усунення із зазначенням дати та часу їх завершення, які розміщуватимуться на офіційному порталі ДПС.

3) Прописано про можливість взаємодії ДПС та платників податків через інші засоби, бази даних, реєстри, що ведуться в електронному вигляді.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47632

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді