2-ПРРО: коли подається до контролюючих органів

Теми:
ДПС нагадує користувачам програмного РРО про необхідність повідомляти податкову службу про вихід з ладу програмного реєстратора розрахункових операцій.

Вам більше не потрібно гортати величезний нормативний акт, аби знайти строк!

СКАЧАТИ зразок наказу про інвентаризацію

2-ПРРО: коли подається до контролюючих органів

При цьому, забороняється проводити розрахункові операції до моменту усунення несправностей. Це передбачено ст. 5 Закону №265. Платник має самостійно оцінити працездатність ПРРО. Якщо роботу ПРРО відновлено одразу після його перезавантаження (короткотермінова зупинка), то ПРРО не вважається несправним і жодних повідомлень надавати не потрібно.

Повідомлення про виявлення несправностей ПРРО за формою №2-ПРРО подається у разі виявлення несправностей ПРРО або його викрадення чи компрометації особистого ключа. В такому випадку суб’єкт господарювання зобов’язаний протягом дня, в якому виявлено несправність, засобами Е-кабінету або засобами телекомунікацій направити до контролюючого органу, виробника ПРРО або центру сервісного обслуговування вказане Повідомлення.

Слід пам’ятати, що після усунення несправностей для відновлення роботи ПРРО суб’єкт господарювання зобов’язаний подати Заяву з позначкою «Відновлення роботи». Якщо така Заява не надійде протягом місяця, до Реєстру вноситься запис про скасування реєстрації ПРРО.

За матеріалами ДПС

2-ПРРО: коли подається до контролюючих органів
АЛЛА ВОЛОВЕНКО,експерт Експертус Головбух
У ФОКУСІ: ⏩ на кого, крім роботодавців, поширили порядок індексації ⏩ хто і як індексуватиме аліменти у твердій грошовій сумі ⏩ яке правило індексації для «новачків» і «переведених» ⏩ яке правило для доходів, що підвищили посеред місяця

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

КОРО: особливості застосування Книги обліку розрахункових операцій

Книги обліку розрахункових операцій (КОРО) ведуть установи при проведенні готівкових розрахункових операцій у визначених законодавством ситуаціях. Розглянемо коли їх бюджетній установі вести обов’язково, а коли можна обійтися й без них?
26254

Реєстрація РРО

РРО – це сфера, в якій час від часу відбуваються зміни. І вони постійні. Процедура реєстрації звичайних РРО спростилася за останні роки. Про реєстрацію РРО – тема даної консультації.
6989

Картка аналітичного обліку касових видатків

Облік касових і фактичних видатків в бюджетниій установі 2024 ➤ зразок картки аналітичного обліку касових видатків ➤ зразок картки аналітичного обліку фактичних видатків
24935

Касова книга – бланк | зразок

Касова книга слугує для узагальнення обліку готівкових операцій за день. Як правильно вести касову книгу у бюджетній установі? Чим відрізняється ведення касової книги в електронному вигляді? З’ясуємо разом.
36016

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді