КЕП: до якої групи нематеріальних активів відноситься

Відповідно до п. 4 НП(С)БО 8 «Нематеріальні активи», затвердженого наказом Мінфіну № 242, нематеріальний актив – немонетарний актив, який не має матеріальної форми та може бути ідентифікований.

ТРИ ЗАПИТАННЯ ДО БУХГАЛТЕРА ❓⏩

КЕП: до якої групи нематеріальних активів відноситься

Кваліфікований електронний підпис (КЕП) – це удосконалений електронний підпис, який створюється з використанням засобу кваліфікованого електронного підпису і базується на кваліфікованому сертифікаті відкритого ключа.

У податковому обліку групи нематеріальних активів та строки дії права користування нематеріальними активами визначені у п.п. 138.3.4 п. 138.3 ст. 138 ПКУ. Згідно з нормами цієї статті, витрати платника на придбання кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів відносяться до групи 6 нематеріальних активів.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік нематеріальних активів у бюджетних установах

Нематеріальні активи – це ліцензії, патенти, винаходи, комп’ютерні програми, авторські права та інші об’єкти інтелектуальної власності й права на провадження діяльності. В обліку бюджетної установи вони можуть пройти і як матеріальні витрати, і як нематеріальні активи, і навіть у складі основних засобів. Від чого це залежить – у огляді про облік нематеріальних активів 2024 року.
23944

Балансова вартість активів

Балансова вартість активів – це та вартість, за якою актив включається до підсумку балансу. Що має знати про неї бухгалтер?
45951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді