Проєкт змін у розподілі між споживачами спожитих комунальних послуг

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України оприлюднило проєкт змін до Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг.

розподіл спожитих комунальних послуг

Міністерство пропонує змінити принцип розподілу:

  • спожитої теплової енергії для вбудовано-прибудованого або прибудованого приміщення у будівлі/будинку, яке немає окремого інженерного вводу зовнішньої інженерної мережі та немає відгалуження від внутрішньобудинкової системи опалення;
  • небалансу гарячої або холодної води між всіма споживачами у будівлі/будинку.

Пропонується доповнити Методику поняттям максимального споживання гарячої води для приміщень без розподільного обліку та зазначити принцип його розрахунку.

Спрощується визначення максимальної частки питомого споживання теплової енергії, вимоги до приміщення з комбінованою системою опалення, змінюється температурна складова формули розрахунку фактичного обсягу спожитої у будівлі/будинку теплової енергії у розрахунковому періоді.

Пропонується визначити відповідальних осіб про надання актуальних даних виконавцю розподілу комунальних послуг про опалювану площу приміщень, а також розпорядників інформації щодо технічної документації на будівлю/будинок.

Надається можливість співвласникам будівлі/будинку за їх рішенням визначати частку обсягу теплової енергії на загальнобудинкові потреби опалення, мінімальну частку середнього питомого споживання теплової енергії.

Вводяться уточнення щодо визначення обсягу теплової енергії, витраченої на забезпечення функціонування внутрішньобудинкової системи гарячого водопостачання, застосування поправкового коефіцієнту для розподілу обсягу спожитої теплової енергії між окремими споживачами у будівлі/будинку, інших окремих питань.

Розділ ХIII «Особливості розподілу комунальних послуг під час дії воєнного стану в Україні» Методики пропонується викласти в новій редакції.

Зауваження та пропозиції до проєкту Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України прийматиме до 13.04.2024 на електронну скриньку (e-mail): [email protected].

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Інвентаризація розрахунків в бюджетних установах

Інвентаризація розрахунків в бюджетних установах забезпечується посадовою особою, яка здійснює керівництво установою та створює необхідні умови для її проведення. За несвоєчасне або неякісне проведення інвентаризації грошових коштів і матеріальних цінностей, документальне оформлення її результатів аудитори мають право накласти штраф.
9692

Заробітна плата: перевірка розрахунків та типові помилки

Обовʼязковий контроль нарахування зарплати убереже бухгалтера від штрафів. Розкажемо, як заробітна плата у бюджетній установі та ОМС перевіряється аудиторами та які професійні «секрети» застосовують аудитори («ревізори»).
14393

Посадова інструкція бухгалтера бюджетної установи – зразок

Прийняли на роботу нового бухгалтера? Ознайомте його з посадовими обов’язками, правами та відповідальністю. Для цього скачайте актуальний зразок посадової інструкції бухгалтера бюджетної установи.
66127

Е-лікарняний – як оплатити під час відпустки

Наразі діють дві форми паперовий та електронний лікарняний. Як діяти роботодавцеві, якщо під час відпустки працівник захворів або має піти у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами?
9478

Податки в ОМС: бухоблік та проведення

Сплата податків не минає нікого. І бюджетники не виключення. Навіть ті, які мають відношення до влади, зокрема й місцевої. Які податки і збори є витратами ОМС, як їх обліковувати, бухгалтерські проведення. Про це та інше – у консультації.
9672

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді