Нова форма Розрахунку чистого прибутку: коли вперше подаватиметься держпідприємствами

Наказом Мінфіну №4 затверджено нову форму Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку. Наказ набрав чинності 16 березня 2021 року.

Калькулятор стажу державної служби, служби в ОМС та приведеної дати

Нова форма Розрахунку чистого прибутку: коли вперше подаватиметься держпідприємствами

Нова форма Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку – це уніфікована форма Розрахунку для всіх суб’єктів господарювання, які зобов’язані нараховувати та сплачувати до бюджету частину чистого прибутку, а також дивіденди, нараховані на державну частку у статутному капіталі.

Розрахунок, який подається до контролюючих органів відповідно до іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, прирівнюється до податкової декларації.

Фінансова звітність або звіт про фінансовий стан (баланс) та звіт про прибутки та збитки та інший сукупний дохід (звіт про фінансові результати) є додатком до Розрахунку та його невід'ємною частиною.

Розрахунок складається наростаючим підсумком та подається до контролюючих органів разом з фінансовою звітністю у строки, передбачені ст. 49 Кодексу.

Вперше Розрахунок подається за півріччя 2021 року.

За матеріалами ДПС

Нова форма Розрахунку чистого прибутку: коли вперше подаватиметься держпідприємствами
ІВАН ЛЕВАДСЬКИЙ,експерт з питань бухгалтерського обліку та оподаткування, Київ
Бюджетний кодекс зазнав змін, які діятимуть з 2021 року. Але про них варто знати уже сьогодні.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47569

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді