Рентна плата за радіочастотний ресурс: головні помилки при звітуванні

При заповненні звітності з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України, зокрема додатків до податкової звітності, платники податків припускаються низки найрозповсюдженіших помилок.

ТРИ ЗАПИТАННЯ ДО БУХГАЛТЕРА ❓⏩

Рентна плата за радіочастотний ресурс: головні помилки при звітуванні

А саме:

  • у колонці 7 додатка 4 до Декларації зазначаються невірні ставки рентної плати. Чинні ставки рентної плати передбачені статтею 254 ПКУ;
  • у колонці 2 додатка 4 до Декларації зазначаються інші коди виду радіозв’язку, ніж передбачено додатком 15 наказу Міністерства фінансів України від 17 серпня 2015 року № 719 «Про затвердження форми Податкової декларації з рентної плати»;
  • у колонці 4.3 – 4.4 додатка 4 до Декларації зазначаються строки дозвільних документів, термін дії яких вже закінчився.

Для уникнення нарахування штрафних санкцій, ДПС рекомендує бути уважними під час заповнення податкової звітності та дотримуватися порядку заповнення реквізитів у декларації з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Як сплачувати рентну плату за свердловину на балансі ОМС

Орган місцевого самоврядування, наприклад місцева рада чи її виконком, має на власному балансі артезіанську свердловину з видобутку питної води. Постає питання, а чи сплачується рентна плата за свердловину та чи потрібні якісь дозволи? Знайдемо відповідь на це цікаве питання.
3057

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді