Чоловіки отримуватимуть паспорти лише в Україні – але є виключення

Кабмін постановою від 23 квітня 2024 р. № 443 вніс зміни до пункту 11 Порядку реалізації експериментального проєкту щодо оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Військовозобов'язані чоловіки отримуватимуть паспорти лише в Україні

Калькулятор штрафів

Кабмін на засіданні 24 квітня затвердив постанову № 443 про внесення змін до пункту 11 Порядку реалізації експериментального проєкту щодо оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянам України, які перебувають за межами України, оформлення, обміну іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають в Україні, посвідки на постійне проживання під час їх перебування за межами України, затвердженого постановою КМУ № 678 від 10 червня 2022 р.

Кабінет Міністрів України постановив:

  • отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянином України чоловічої статі віком від 18 до 60 років здійснюється у територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС;
  • пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється; 
  • ці вимоги не застосовуються до громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, на яких поширюються положення пунктів 21–2 3 , 27 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57.

Нагадаємо, з 1 квітня для українців зросте вартість закордонного паспорта.

Джерело: постанова КМУ від 23 квітня 2024 р. № 443

передплата журналів для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Одноразова грошова допомога родинам загиблих військових: як не втратити

Сім'я військового, який загинув, захищаючи Батьківщину, має право отримати компенсацію — одноразову грошову допомогу (ОГД) у розмірі 15 мільйонів гривень. Але ряд особливостей значно ускладнює отримання допомоги.
3843

Військовий облік жінок і доплата за ведення у 2023 році

Зазвичай в бюджетних установах більшість із працівників — жінки. Як з 1 січня вести військовий облік на підприємстві старими силами? Порадимо, як впоратися з новими обсягами роботи і не порушити закон.
21923

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді