Посадові особи платників податків: хто до них відноситься

Податківці категорії ЗІР пояснили чи є посадовими особами платника податків голова правління, президент, генеральний директор, директор, заступник директора, головний бухгалтер.

Калькулятор стажу державної служби, служби в ОМС та приведеної дати

Посадові особи платників податків: хто до них відноситься

Визначення посадової особи органів управління товариства наведено у ст. 23 Закону № 1576.

Частиною третьою ст. 65 Господарського кодексу визначено, що для керівництво підприємства безпосередньо або через уповноважені органи, чи наглядова рада такого підприємства призначає (обирає) керівника підприємства, який є підзвітним власнику, його уповноваженому органу чи наглядовій раді.

Керівник підприємства, головний бухгалтер, члени наглядової ради (у разі її утворення), виконавчого органу та інших органів управління підприємства відповідно до статуту є посадовими особами цього підприємства. Статутом підприємства посадовими особами можуть бути визнані й інші особи.

Враховуючи зазначене, голова правління, президент, генеральний директор, директор, заступник директора, головний бухгалтер незалежно від форм власності підприємств є посадовими особами.

За матеріалами ЗІР

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47629

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді