Відлік строків давності для перевірок: чи зупиняється на період мораторію

Чи зупиняється відлік строків давності для здійснення перевірок та донарахування платежів до бюджету на період коли їх проведення неможливо — роз’яснює ДПС.

Як відзвітувати про зарплату до статистики? ►►► Дізнайтеся за результатами тесту✔️

Відлік строків давності для перевірок: чи зупиняється на період мораторію

Статтею 102 ПКУ визначено строки давності та особливості їх застосування.

Визначено, що контролюючий орган, крім випадків, визначених пунктом 102.2 цієї статті, має право провести перевірку та самостійно визначити суму грошових зобов'язань платника податків у випадках, визначених цим Кодексом, не пізніше закінчення 1095 дня, що настає за останнім днем граничного строку подання звітності або граничного строку сплати грошових зобов'язань.

Якщо протягом зазначеного строку контролюючий орган не визначає суму грошових зобов'язань, платник податків вважається вільним від такого грошового зобов'язання (в тому числі від нарахованої пені), а спір не підлягає розгляду в адміністративному або судовому порядку.

З місцевих податків тазборів, за якими передбачено подання річної податкової декларації, контролюючий орган, крім випадків, визначених пунктом 102.2 цієї статті, має право за результатами перевірки самостійно визначити суму грошових зобов'язань.

Ця умова діє у разі виявлення ним за результатами перевірки заниження суми визначеного платником податків податкового зобов'язання з цих податків, не пізніше закінчення 1095 дня, що настає за останнім днем граничного строку сплати цих податків, визначених відповідними розділами ПКУ.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47636

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді