Фінзвітність для бюджетників: змінено порядок заповнення

Наказом Мінфіну від 25.05.2021 р. № 285 уточнено окремі норми Порядку заповнення форм фінзвітності в державному секторі.

Калькулятор стажу державної служби, служби в ОМС та приведеної дати

Фінзвітність для бюджетників: змінено порядок заповнення

Наказ вніс наступні основні зміни до процесу заповнення фінзвітності:

  • суб'єкти держсектору, створені шляхом реорганізації протягом звітного періоду, з якого здійснювались видатки на їх утримання, фінзвітність складають і подають органам Казначейства за місцем обслуговування в установленому законодавством порядку;
  • реорганізовані суб'єкти держсектору річну фінзвітність складають та подають суб'єкту держсектору, під контролем якого вони перебували;
  • усі форми фінзвітності перевіряють органи Казначейства шляхом засвідчення підписом на кожній сторінці всіх форм фінансової звітності із зазначенням посади, власного імені та прізвища відповідальної особи органу Казначейства;
  • якщо через технічні причини звітність не подана через АС "Є-Звітність", тоді після усунення обставин, які стали причиною подання звітності на паперових носіях, потрібно все ж подати її через АС "Є-Звітність".

За матеріалами Мінфіну

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
82573

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67574

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3654

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47489

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді