Як подати декларацію за орендовану нерухомість із джерелом забруднення

З якого періоду припиняється подання декларації екологічного податку у разі передачі в оренду нерухомого майна разом із стаціонарним джерелом забруднення – роз'яснення.

Нерухомість із джерелом забруднення передана в оренду: за який період подавати декларацію з екоподатку

ШПАРГАЛКА БУХГАЛТЕРА НА 2024 РІК

Податкова декларація екологічного податку затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 715. Невід'ємною частиною Податкової декларації є 6 (шість) типів додатків: додатки 1 - 6

Відповідний тип додатка забезпечує обчислення податкового зобов'язання за відповідним видом об'єкта оподаткування:

  • викиди в атмосферне повітря;
  • скиди у водні об'єкти та інші.

Встановлено, що платник податків зобов'язаний:

  • стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку;
  • повідомляти про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з Порядком обліку платників податків, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 (п. 63.3 ст. 63 ПКУ).

Повідомлення про об'єкти оподаткування або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків (п. 8.4 Порядку № 1588).

Передбачено, що якщо платник екологічного податку з початку звітного року не планує:

  • здійснення викидів,
  • скидів забруднюючих речовин,
  • розміщення відходів,
  • утворення радіоактивних відходів протягом звітного року,

то такий платник податку повинен повідомити про це відповідний контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву про відсутність у нього у звітному році об'єкта обчислення екологічного податку. В іншому разі платник податку зобов'язаний подавати податкові декларації відповідно до ст. 250 ПКУ (п. 250.9 ст. 250 ПКУ).

У разі передачі в оренду або відчуження нерухомого майна разом із стаціонарним джерелом забруднення в середині звітного періоду поточного року:

  • платник складає та подає повідомлення 20-ОПП;
  • та відповідно до п. 250.9 ст. 250 ПКУ повідомляє контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення шляхом подання заяви про виникнення (відчуження) у нього об'єкта оподаткування екологічним податком.

При цьому декларування податкових зобов'язань з екологічного податку здійснюється платниками за фактичний період перебування у користуванні об'єктів оподаткування, визначений у повідомленні 20-ОПП, у відповідному звітному (податковому) періоді.

Джерело: офіційний сайт ГУ ДПС у Запорізькій області

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Екологічний податок 2024: ставки і строки

Екологічний податок 2024 в Україні сплачують, зокрема, й бюджетні установи. Хто платники екологічного податку, які строки оплати й звітування – все це у даному огляді.
11740

Екологічний податок 2023: ставки і строки

Екологічний податок 2023 в Україні сплачують, зокрема, й бюджетні установи. Хто платники екологічного податку, які строки оплати й звітування – все це у даному огляді.
64875

Представление декларации по экологическому налогу и расчет платежей: как, когда и сколько

Деятельность ряда бюджетных учреждений так или иначе связана с загрязнением окружающей среды. Эти учреждения и являются плательщиками экологического налога. В данном материале рассмотрим вопросы, интересующие бухгалтеров при подготовке отчетности по экологическому налогу за последний квартал 2016 года и 2017 год, а также основные принципы расчета платежей по новым ставкам экологического налога.
831

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді