Переведення працівника на іншу посаду під час щорічної відпустки

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
В Держпраці роз’яснили, чи можливе переведення працівника на іншу посаду, за його бажанням (заявою), під час перебування працівника у щорічній оплачуваній відпустці.

переведення працівника на іншу посаду

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

За загальним правилом для переведення працівника обов’язково потрібна його згода. Лише у виняткових випадках допускається обмежене у часі переведення працівника на роботу, не обумовлену трудовим договором, без його згоди (ч. 2 ст. 33 КЗпП).

Працівникам гарантоване право на відпустки визначеної тривалості зі збереженням на її період місця роботи (посади), заробітної плати (допомоги) у випадках, передбачених Законом про відпустки (ч. 3 ст. 2 Закону про відпустки).

Трудовим законодавством не встановлено заборони щодо переведення на іншу посаду працівника, який перебуває у відпустці.

Найбільш оптимальним буде перевести працівника на нову посаду з першого дня після виходу з відпустки. Таке переведення не буде порушенням, адже і до, і після переведення за працівником зберігають робоче місце (посаду).

За інформацією Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство з 19.07.2022 стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
13166

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді