Президент підписав закон про додаткові підстави для розірвання трудового договору

Глава держави підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо встановлення додаткових підстав розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця та деяких інших питань».

Президент підписав закон про внесення змін до Кодексу законів про працю

Калькулятор штрафів

Законом України «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо встановлення додаткових підстав розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця та деяких інших питань» № 7731 від 05.09.2022 встановлюються додаткові підстави розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця у разі:

  • набрання законної сили вироком суду, яким працівника засуджено (крім звільнення від відбування покарання з випробуванням) за вчинення злочину проти основ національної безпеки України;
  • невиконання працівником правил поведінки на підприємстві, в установі, організації в частині положень, передбачених правилами поведінки.

Правила поведінки на підприємстві, в установі, організації, які можуть бути частиною правил внутрішнього трудового розпорядку, мають містити:

  • положення про зобов’язання працівників щодо нерозголошення інформації з обмеженим доступом, зокрема:
  • інформації, що становить державну чи комерційну таємницю;
  • а також про умови роботи з конфіденційною інформацією.

Встановлення правил поведінки на підприємствах, в установах, організаціях, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, та/або об’єктах чи операторах критичної інфраструктури є обов’язковим.

Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування.

Джерело: офіційний сайт Західного міжрегіонального управління Держпраці

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
93426

Довідка ОК-5 для підтвердження страхового стажу

Якщо працівник працює менше року чи шести місяців і захворів, бухгалтеру аби правильно нарахувати допомогу по тимчасовій непрацездатності чи допомогу по вагітності та пологах потрібно знати страховий стаж працівника. Розглянемо чим потрібно підтверджувати страховий стаж та чи потрібно вимагати від працівника довідку за формою № ОК-5.
35282

Наказ про прийняття на роботу – оформлення на прикладі водія

Як оформити трудові відносини та оформити наказ про прийняття на роботу. Коли відмовити в оформленні трудового договору, а коли встановити стажування та випробування – дивимось на прикладі інструкції, як прийняти на роботу водія.
14133

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді