Як отримати витяг з Реєстру неприбуткових установ та організацій

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Податківці роз’яснили який порядок дій для отримання витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

витяг з реєстру неприбуткових установ та організацій

Бронювання працівників: Мін­еко­но­міки роз’яснює зміни

Щоб отримати витяг з Реєстру неприбуткових установ та організацій установі необхідно звернутись із запитом до органу ДПС за основним місцем обліку.

Форма витягу наведена у додатку 3 до Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, затвердженого постановою КМУ від 13.07.2016 №440.

Запит про отримання витягу можна подати в один із таких способів:

  • поштою;
  • безпосередньо до контролюючого органу;
  • засобами інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет» (cabinet.tax.gov.ua) через розділ «Листування з ДПС».

Усі розділи запиту потрібно заповнити. У запиті зазначається код згідно з ЄДРПОУ неприбуткової організації, який є критерієм пошуку відомостей у Реєстрі.

Запит обов’язково повинен бути підписаний керівником або особою, що має право підпису документів неприбуткової організації, із зазначенням дати.

Строк надання адміністративної послуги – 3 робочих дні.

Витяг з Реєстру неприбуткових установ та організацій або Повідомлення про відсутність відомостей у Реєстрі неприбуткових установ та організацій:

  • надсилається поштою за адресою (місцезнаходженням, податковою адресою) платника податків;
  • особисто вручається платнику податку (його представнику) за основним місцем обліку платника податків;
  • надсилається засобами інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет».

Також користувачі мобільного застосунку «Моя податкова» у розділі «Реєстри» можуть отримати інформацію з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

За інформацією ГУ ДПС в Харківській області

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3540

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47265

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
6905

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді