Корпоративне управління в держкомпаніях: прийнято новий законопроєкт

ВРУ прийняла у першому читанні проект закону № 5593-д “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення корпоративного управління юридичних осіб, акціонером яких є держава”.

Калькулятор стажу державної служби, служби в ОМС та приведеної дати

Корпоративне управління в держкомпаніях: прийнято новий законопроєкт

За це рішення сьогодні, 15 липня, проголосувало 251 народний депутат.

Законопроектом передбачено чітке розмежування функцій держави як власника і функцій наглядових рад.

Зокрема, документом пропонується:

  • надати Кабміну повноваження затверджувати Політику державної власності;
  • надати Кабміну повноваження визначати порядок оцінки роботи наглядових рад державних компаній;
  • надати повноваження наглядовим радам щодо призначення та звільнення керівників державних компаній. Передбачається, що Уряд погоджуватиме рішення наглядових рад про призначення та звільнення з посад керівників щодо державних компаній, функції з управління якими він здійснює;
  • визначити, що наглядова рада на основі державної дивідендної політики надає суб’єкту управління пропозиції щодо затвердження дивідендів;
  • визначити, що винагорода наглядової ради та виконавчого органу здійснюється відповідно до Політик про винагороду, затверджених КМУ тощо.

За матеріалами Урядового порталу

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Чи проводити щорічну оцінку в ОМС

Чи проводиться зараз щорічна оцінка виконання посадовців ОМС? Чи заміняє атестація щорічну оцінку? Ці та інші пов’язані питання – в консультації.
11039

Особливості складання розрахунків до проєктів місцевих бюджетів на 2025 рік

Проєкт місцевого бюджету на 2025 рік має ґрунтуватись на розрахунках місцевих фінансових органів, бюджетних запитах головних розпорядників коштів місцевого бюджету та показниках, що стосуються місцевих бюджетів та які будуть закладені у проєкт Держбюджету на 2025 рік. Їх містять особливості складання розрахунків місцевих бюджетів, які Мінфін доводить до місцевих фінансових органів згідно зі статтею 75 Бюджетного Кодексу.
56

Доплати бюджетникам – 2024

Посадові оклади в бюджетних установах нині не великі. Однак збільшують заробіток працівників інші виплати, як-то доплати, надбавки, премії. У цьому огляді – про стимулюючі доплати і надбавки в бюджетних установах 2024.
40173

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
12986

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді