Вступ 2024: терміни та особливості зарахування абітурієнтів

Вступ 2024: почалося подання заяв до закладів вищої освіти для вступу на бакалавра, магістра медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямувань.

вступ 2024 терміни та особливості зарахування

Пошук по Класифікатору професій

На вебсайті Вступ 2024 розпочалося подання заяв через електронний кабінет вступника . Йдеться про вступників на основі повної загальної середньої освіти (11 класів) та НРК5 (фаховий молодший бакалавр, молодший бакалавр, молодший спеціаліст). 

Прийом заяв на бюджет та контракт на сайті Вступ 2024 триватиме до 18:00 (за київським часом) 31 липня. Після цього заклади зможуть проводити додаткові набори лише на контракт.

ДО подання заяв через Вступ 2024 зверніть увагу на такі особливості:

  • після подання першої заяви жодні дані в електронному кабінеті змінити неможливо. Перевірте, чи все правильно, до початку формування заяв;
  • загалом до ЗВО можна подати 15 заяв, зокрема, 5 на бюджет, інші – на контракт. Для заяв на бюджет потрібно встановити пріоритети від 1 до 5, де 1 – це та заява, яка для вас найбажаніша для вступу;
  • заяви з різних основ вступу для здобуття вищої освіти рахуються в загальну кількість;
  • якщо ви маєте пільгу, радимо до подання заяв звернутись до найближчого закладу освіти з підтверджувальними документами для внесення інформації у відповідний реєстр. Під час подання заяв перевірте, чи відображаються пільги. Виняток лише для тих пільг, які дають право переведення на вакантні місця;
  • скасувати заяву на бюджет без втрати пріоритету можна тільки ДО того, як її розгляне заклад освіти (тобто до присвоєння статусу «Зареєстровано у закладі освіти» або «Потребує уточнення вступником»). Після цього скасувати заяву можна тільки з втратою пріоритету (до дати завершення прийому заяв на відповідну конкурсну пропозицію);
  • день подання заяви жодним чином не впливає на конкурсний бал вступника чи його місце в рейтингу.

Оприлюднення списку вступників, рекомендованих до зарахування на бюджет, відбудеться до 5 серпня.

Крім того, 18 липня Уряд України запровадив додатковий фінансовий механізм підтримки для вступників до ЗВО – державні гранти.

Вони допоможуть частково покрити вартість навчання для тих, хто цього року вступить на контракт на бакалавра (магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямувань) на основі ПЗСО (11 класів) або НРК5 (молодший бакалавр, фаховий молодший бакалавр, молодший спеціаліст).

Також умовами отримання гранту є:

  • денна або дуальна форма навчання;
  • результати НМТ (ЗНО) з будь-яких двох предметів з оцінками не менше як 150 балів (грант першого рівня) або не менше ніж 170 балів (грант другого рівня);
  • вибір закладу освіти, що уклав договір з МОН про участь в експериментальному проєкті із запровадження державних грантів.

Вступники, що відповідають усім вимогам, зможуть подати заяву на грант після успішного зарахування. Це необхідно буде зробити через електронний кабінет вступника з 5 вересня до 31 жовтня 2024 року.

Джерело: офіційний сайт ЄДЕБО

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді